Nordberg Movement söker projektledare och producent inom dans

Nordberg Movement är ett produktionskontor för dans, som utvecklar sin verksamhet med projektet Music & Movement Management. Vi söker en erfaren projektledare och producent för att leda denna spännande satsning!

Har du minst tio års erfarenhet av att leda dansprojekt? Har du även arbetat som manager eller producent inom dans? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Detta är en ny, tidsbegränsad tjänst hos Nordberg Movement som innefattar två huvuduppgifter: att leda dansdelen av projektet Music & Movement Management och att vara producent för fem koreografer under tio månader. Du kommer att arbeta tillsammans med ytterligare en dansproducent, som ansvarar för fem andra koreografer.

Nordberg Movements projekt Music & Movement Management vänder sig till musikskapare och koreografer. Arbetet med musikskaparna leds av två andra en annan projektledare, som du kommer att arbeta tätt tillsammans med.

Tjänsten är på heltid under tio månader, 1 september 2022 till 30 juni 2023. Om du redan har en anställning eller andra uppdrag på deltid, kan vi diskutera tjänstens omfattning, start- och sluttid.

 

Om Music & Movement Management

Music & Movement Management är ett nytt projekt, som ger utvalda koreografer och musikskapare kostnadsfri experthjälp av erfarna producenter och managers.

Projektet erbjuder koreograferna och musikskaparna motsvarande en dags arbete per vecka vardera med producent. Ambitionen är att ge konkret stöd, men också verktyg och resurser som kan användas efter projektets slut och att de insatser vi gör tillsammans ger deltagarna ett lyft för flera år framöver. Samtliga deltagare i projektet arvoderas för sina insatser.

Målen är:

 • Att stärka musikskaparna och koreograferna i deras professioner och att ge dem mer tid för sitt konstnärskap,
 • att vidga deras arbetsmöjligheter och skapa fler arbetstillfällen även för andra yrkesgrupper,
 • att skapa fler avsättningsytor för deras verk och projekt, så att de möter en större publik lokalt, regionalt och nationellt,
 • att öka musikskaparnas och koreografernas internationalisering.

Projektet genomförs med ett särskilt stöd av Kulturrådet. Läs mer om projektet

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha två olika roller i din anställning, en som projektledare och en som producent. Huvuddelen av din arbetstid kommer du att lägga på producentrollen. Här beskrivs de två olika rollerna som du kommer att ha:

Som projektledare ansvarar för att genomföra projektplanen, och att projektets budget hålls. Du arbetar också med att kommunicera om projektet med dess deltagare och andra målgrupper som kan vara intresserade av Music & Movement Management.

Som producent arbetar du nära koreograferna, ansvarar för att ta fram individuella planer för var och en och tar in det stöd som behövs för att kunna genomföra planerna. Du ger också råd till koreograferna med målsättningen att deras dans ska nå ut till fler.

Projektledare

 • Lägga en plan för projektet tillsammans med VD och projektledare för musik
 • Följa upp projektbudget
 • Kommunicera med projektets deltagare
 • Se till att projektplanen genomförs
 • Redovisa projektets resultat gentemot bidragsgivare

Producent

 • Utforma individuella årsplaner för fem koreografer
 • Rådge och stötta koreograferna i alla frågor som rör deras verksamheter, t.ex. rättighetsfrågor, förhandlingar om gager, kommunikationsmaterial
 • Representera koreograferna gentemot arrangörer
 • Ta in externa experter, t.ex. marknadsförare, för att stödja koreograferna
 • Du kommer att arbeta nära de fem koreograferna, den andra dansproducenten, producenterna för musikdelen och Nordberg Movements VD. Du rapporterar till VD.

Erfarenheter, kunskaper och egenskaper

För att passa för uppgiften, behöver du redan ha arbetat som projektledare inom dans i ungefär tio år, och även som dansproducent och/eller -manager.

Krav

Ungefär tio års erfarenhet av att leda dansprojekt

Erfarenhet av arbete som manager och/eller producent inom dans

Vana av att lägga och följa upp projektplan och -budget

Vana att representera artister/konstnärer gentemot arrangörer

Kunskap om och nätverk i det svenska och internationella dansfältet

Egenskaper

Vi tror att du är en välorganiserad person med ett intresse för både människor och att uppnå resultat. Vi tror också att du är bra på att arbeta tillsammans med många olika intressenter, och att du har ett öppet och entusiastiskt sätt att bemöta andra. För att kunna uppnå målen i projektet, tänker vi att du har ett starkt intresse av att utveckla dansverk och koncept och sprida dans till publiken. Vi ser gärna att du även har ett intresse för musik.

Omfattning och villkor

Heltid på dagtid under tio månader, tillträde efter överenskommelse. Om du redan har en anställning eller andra uppdrag på deltid, kan vi diskutera tjänstens omfattning.

Ansökan

Skicka din ansökan här så snart som möjligt, men senast 3 augusti. Vid frågor, mejla jobb@nordbergmovement.se eller ring VD Magnus Nordberg tel 070-450 70 60 så svarar vi så snart som möjligt.