Nordberg Movement söker projektledare och producent inom musik

Nordberg Movement är ett produktionskontor för dans och koreografisk scenkonst, som under 2022 utvidgar sin verksamhet till att även omfatta musik. Vi söker en erfaren projektledare och producent för att leda denna spännande utveckling!

Har du minst tio års erfarenhet av att leda musikprojekt? Har du även arbetat som manager eller producent inom musik? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Detta är en ny, tidsbegränsad tjänst hos Nordberg Movement som innefattar två huvuduppgifter: att leda musikdelen av projektet Music & Movement Management och att vara producent för fem musikskapare under ett år.

Nordberg Movements projekt Music & Movement Management vänder sig till musikskapare och koreografer. Arbetet med koreograferna leds av en annan projektledare, som du kommer att arbeta tätt tillsammans med.

Tjänsten är på heltid under ett år med start snarast möjligt. Om du redan har en anställning eller andra uppdrag på deltid, kan vi diskutera tjänstens omfattning.

Om Music & Movement Management

Music & Movement Management är ett nytt projekt, som ger en ett antal utvalda koreografer och musikskapare kostnadsfri experthjälp av erfarna producenter och managers under ett år.

Projektet erbjuder ett antal koreografer och musikskapare motsvarande en dags arbete vardera per vecka med producent under 12 månader. Ambitionen är att ge konkret stöd, men också verktyg och resurser som kan användas efter projektets slut och att de insatser vi gör tillsammans ger deltagarna ett lyft för flera år framöver. Samtliga deltagare i projektet arvoderas för sina insatser.

Målen är:

 • Att stärka musikskaparna och koreograferna i deras professioner och att ge dem mer tid för sitt konstnärskap,
 • att vidga deras arbetsmöjligheter och skapa fler arbetstillfällen även för andra yrkesgrupper,
 • att skapa fler avsättningsytor för deras verk och projekt, så att de möter en större publik lokalt, regionalt och nationellt,
 • att öka musikskaparnas och koreografernas internationalisering.
 • Projektet genomförs med ett särskilt stöd av Kulturrådet. Läs mer om projektet ovan. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha två olika roller i din anställning, en som projektledare och en som producent. Huvuddelen av din arbetstid kommer du att lägga på producentrollen. Här beskrivs innehållet i de de två olika rollerna:

Som projektledare ansvarar du för att genomföra projektplanen, och att projektets budget hålls. Du arbetar också med att kommunicera om projektet med dess deltagare och andra målgrupper som kan vara intresserade av Music & Movement Management.

Som producent arbetar du nära musikskaparna, ansvarar för att ta fram individuella planer för var och en och tar in det stöd som behövs för att kunna genomföra planerna. Du ger också råd till musikskaparna med målsättningen att möta en större publik.

Projektledare

 • Lägga en plan för projektet tillsammans med VD och projektledare för dans
 • Följa upp projektbudget
 • Kommunicera med projektets deltagare
 • Se till att projektplanen genomförs
 • Redovisa projektets resultat gentemot bidragsgivare

Producent

 • Utforma individuella årsplaner för fem musikskapare
 • Rådge och stötta musikskaparna i alla frågor som rör deras verksamheter, t.ex. rättighetsfrågor, förhandlingar om gager, kommunikationsmaterial
 • Representera musikskaparna gentemot arrangörer
 • Ta in externa experter, t.ex. marknadsförare, för att stödja musikskaparna

Du kommer att arbeta nära de fem musikskaparna, projektledaren för dansdelen och Nordberg Movements VD. Du rapporterar till VD.

Erfarenheter, kunskaper och egenskaper

För att passa för uppgiften, behöver du redan ha arbetat som projektledare inom musik i ungefär tio år, och även som musikproducent och/eller -manager.

Vi tror att du behöver ha: 

 • Ungefär tio års erfarenhet av att leda musikprojekt
 • Erfarenhet av arbete som manager och/eller producent inom musik
 • Vana av att lägga och följa upp projektplan och -budget
 • Vana att representera artister gentemot arrangörer
 • Kunskap om och nätverk i det svenska och internationella musikfältet
 • Egenskaper

Vi tror att du är en välorganiserad person med ett intresse för både människor och att uppnå resultat. Vi tror också att du är bra på att arbeta tillsammans med många olika intressenter, och att du har ett öppet och entusiastiskt sätt att bemöta andra. För att kunna uppnå målen i projektet, tänker vi att du har ett starkt intresse av att utveckla musikaliska verk och koncept och sprida musik till publiken. Vi ser gärna att du även har ett intresse för danskonst.

Omfattning och villkor

Tidsbegränsad anställning på heltid under ett år med tillträde snarast möjligt, dock senast 15 mars. Arbetstiden är förlagd till dagtid och du förväntas kunna resa inom Sverige i viss utsträckning. Nordberg Movements kontor ligger centralt i Stockholm, och du kan arbeta på distans enligt överenskommelse med VD.

Om du redan har en anställning eller andra uppdrag på deltid, kan vi diskutera tjänstens omfattning.

Ansökan

Skicka din ansökan här. Vid frågor, mejla jobb@nordbergmovement.se så svarar vi så snart som möjligt.