BAMBAM FROST

BamBam Frost är en dansare och koreograf baserad i Stockholm. BamBam Frost är en dansare och koreograf baserad i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i samtida dans från Dans och Cirkushögskolan (2013) och har i sitt arbete rört sig inom klubb, kommersiella uppdrag, musikvideos och konstinstitutioner. Under våren 2018 debuterade hon som koreograf med verket SORRY.

BamBams arbete är i ständig transformation och dialog med samtiden. Hon har ett stort intresse för sociala danser och populärkulturella uttryck BamBam leker med tanken att de fungerar som förmedlare av tid, sociala strukturer och kontexter. BamBam använder sin koreografi som ett verktyg för förändring. Genom sci-fi-inspirerad koreografi fantiserar hon fram, och presenterar, olika alternativ.

YES (2020)

YES är en skur av njutning, sorg och drömmar. En ständig transformation genom det som är och det som har varit. YES insisterar på fiktion som en kompass för var vi vill vara. Yes yes yes. Det här kan va nåt. YES är mjukt. YES är kompakt. YES är spänning och avspänning. YES är för mycket och inte tillräckligt nog.

YES är BamBam Frost andra verk, som följer på hennes debut SORRY från 2018.

Koreograf: BamBam Frost. Performance: BamBam Frost. Gästperformance: Lydia Diakité Östberg. Ljus design: Anton Andersson. Ljud design: Yared Cederlund. Scenografi: Lisa Berkert Wallard. Kostym: Hanna Kish. Medhjälpare i processen: Lydia Diakité Östberg and Alexandra Tveit. Produktion: Sara Bergsmark (MDT), Nordberg Movement. Samproduktion: BamBam Frost, MDT, Säfsten Produktion. Med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholm Stad och projektet Life Long Burning – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe (2018-2022) som stöds av Europeiska unionens program Kreativa Europa.

Info

Kommande datum